Με τη βοήθεια των cookies είμαστε σε θέση να παρέχουμε, να διασφαλίζουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με την πολιτική για τα cookies.

Εαν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρήτη σας, συμφωνείτε με την χρήση αυτών Learn more

Αποδοχή
Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 00:00

Αδυνάτισμα και καρνιτίνη Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lipoburnerΈνα από τα πιο επιστημονικά ερευνημένα και εν δυνάμει αποδοτικά συστατικά που συμβάλλουν στην λιποδιάλυση, είναι η καρνιτίνη (L-carnitine). Η καρνιτίνη, εκτός της ισχύος που έχει στην ισορρόπηση και στην στήριξη ποικίλων λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού, αποτελεί και σημαντικό μεταφορέα λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, συμβάλλοντας έτσι στην μετατροπή των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων σε πηγή ενέργειας που σημαίνει ότι αυξάνεται και ο μεταβολικός ρυθμός.

Η δε αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος συνεπάγεται και περισσότερη καύση λιπώδους μάζας (λίπους) η οποία με την σειρά της οδηγεί στην απώλεια περιττών κιλών.
Όταν υπάρχει ισορροπία στην διατροφή και έλεγχος (ή ακόμα και καταγραφή) των θερμίδων που καταναλώνουμε, η λιποδιάλυση μοιάζει σχετικά εύκολη υπόθεση. Δυστυχώς όμως -και ειδικά στις περιόδους των διακοπών, των γιορτών και γενικότερα στις περιόδους που είμαστε πιο χαλαροί- κατά κάποιο τρόπο παρασυρόμαστε και επιδιδόμαστε σε "απρόσεκτη" κατανάλωση θερμίδων. Από τις θερμίδες αυτές, οι περισσότερες πηγάζουν από τροφές πλούσιες σε σάκχαρα (ταχείας διάσπασης υδατάνθρακες) και λιπαρά. Τα συστατικά αυτά, όταν καταναλώνονται εντός ενός "λανθασμένου" χρονικού πλαισίου (δηλαδή σε ακατάλληλες ώρες) και o βαθμός σωματικής άσκησης είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν διασπώνται όπως πρέπει από το σύστημά μας με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να σχηματίζουν λιπώδεις ιστούς.
Για καλύτερα αποτελέσματα, η ENERGON BIOTECH σας προτείνει να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, να χρησιμοποιήσετε το LIPO BURNER ULTRA σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες και να συνδυάσετε την συνολική διατροφική αγωγή σας με ένα πρόγραμμα αεροβικής άσκησης τύπου HIIT (High Intensity Interval Training) που είναι ιδιαίτερα αποδοτική στην απώλεια βάρους, χωρίς να "καταστρέφει" τον μυϊκό σας ιστό στην περίπτωση που ήδη γυμνάζεστε.
Η μέθοδος HIIT μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε κάποιον ηλεκτρικό διάδρομο (στο γυμναστήριο) ή ακόμα και έξω στη φύση. Ξεκινήστε ένα καλό ζέσταμα με 5 λεπτά χαλαρό περπάτημα ή jogging και στην συνέχεια αυξήστε για 2 λεπτά την ταχύτητα ή και την ανηφορική κλίση. Κατόπιν επιστρέψτε σε πιο χαλαρό ρυθμό για άλλα 2 λεπτά και αυξήστε τον και πάλι κάνοντας ένα σύντομο sprint. Εκτελέστε τις συγκεκριμένες αυξομειώσεις (διαστήματα) στην ένταση της άσκησης μέχρι να συμπληρώσετε συνολικά 15-20 λεπτά.

Διαβάστηκε 1656 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 08:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καφεΐνη και έλεγχος βάρους Ωμέγα 3 Λιπαρά »
TOP