Με τη βοήθεια των cookies είμαστε σε θέση να παρέχουμε, να διασφαλίζουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με την πολιτική για τα cookies.

Εαν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρήτη σας, συμφωνείτε με την χρήση αυτών Learn more

Αποδοχή
Τετάρτη, 06 Μάιος 2015 00:00

Απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος (WPI). Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

proteini orou galaktosΌποιος ασχολείται σοβαρά με την σωματική του διάπλαση και ξοδεύει αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο προκειμένου να διογκώσει τις μυϊκές του ομάδες, σίγουρα κάπου έχει στο σπίτι του κάποια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη ορού γάλακτος (Whey Protein). Βάσει μελετών, έχει αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα διατροφής με πρωτεΐνη αποτελούν σημαντική επιλογή για μυϊκή διάπλαση, για την ελάττωση του σωματικού λίπους, για την αύξηση της μυϊκής δύναμης και για την γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αποτελεσματικότητα της πρωτεΐνης αυτής κατάφερε να κεντρίσει πολύ το ενδιαφέρον των επιστημόνων, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία σε αντίστοιχα συμπληρώματα διατροφής.

Επομένως, με μια ευρεία γκάμα συμπληρωμάτων στην διάθεσή σας το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το σωστό προϊόν ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και τους στόχους σας στο γυμναστήριο.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με τις διαδικασίες παραγωγής της: WPI (Whey Protein Isolate – Απομονωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος), WPH (Whey Protein Hydrolysate – Υδρολυμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος και WPC (Whey Protein Concentrate – Συμπυκνωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος).

WPI – Whey Protein Isolate

Η Απομονωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος (WPI) παράγεται από συμπυκνωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία περιέχεται στο γάλα. Με ποσοστό καθαρότητας πάνω από 90%, η συγκεκριμένη μορφή πρωτεΐνης είναι η πιο αγνή (καθαρή) από όλες τις άλλες μορφές της WP. Η WPI, παρέχει περί τα 0.5% λιπαρά και μόλις 0.5% λακτόζη, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για τα άτομα που γυμνάζονται και θέλουν να περιορίσουν το σωματικό τους λίπος ή για τα άτομα που γυμνάζονται και έχουν ευαισθησία στη λακτόζη. Η WPI είναι εύπεπτη πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι αφομοιώνεται γρήγορα από τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην αύξηση της σύνθεσης μυϊκής πρωτεΐνης.

Η WPI παράγεται με την τεχνολογία της μικρο-διήθησης πολλαπλής ροής (Cross-Flow Micro-Filtration Technology), μια διαδικασία παραγωγής που διατηρεί το προφίλ αμινοξέων σε υψηλό επίπεδο. Η WPI περιέχει 8 απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα καθώς και τα 3 σημαντικότερα αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (BCAA), την L-λευκίνη, την L-ισολευκίνη και την L-βαλίνη.

Λόγω της εύπεπτης μορφής της, η WPI είναι ιδανική για πριν την προπόνηση στο γυμναστήριο. 20 με 30 γραμμάρια πριν την προπόνηση, αρκούν για να σας δώσουν την ισχύ και την αντοχή που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ο αναβολισμός (μυϊκή διόγκωση) ενώ θα μειωθεί σημαντικά ο καταβολισμός (μυϊκή καταστροφή).

Η μέσου βαθμού απορρόφησή της από τον οργανισμό κάνει την WPI εξαιρετική επιλογή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και ανάμεσα στα κύρια γεύματά σας. Η υψηλή της βιοδιαθεσιμότητα (protein bio-availability) θρέφει τον μυϊκό ιστό με σημαντικές πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην μυϊκή διόγκωση. Τα αμινοξέα που περιέχονται στην WPI αφομοιώνονται από το ανθρώπινο σώμα με ρυθμό περίπου 7-10 γραμμάρια ανά ώρα που σημαίνει ότι αν τροφοδοτήσετε το σώμα σας με 40 γραμμάρια WPI, ο μυϊκός σας ιστός θα τρέφεται για περίπου 4 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο μυϊκός σας ιστός θα προστατευτεί από την διάσπαση για 4 ώρες.

Η ENERGON BIOTECH προτείνει για σας προϊόντα WPI υψηλής ποιότητας, όπως είναι το ISOBOLIC WHEY ZERO και το PROTI MAX WPI Πρόκειται για δυο καθαρές απομονωμένες πρωτεΐνες ορού γάλακτος σε υψηλή δοσολογία, που παρέχουν πληθώρα απαραίτητων αμινοξέων και BCAA αμινοξέων και σε συνδυασμό με το ανάλογο πρόγραμμα προπόνησης χαρίζουν πιο δυνατή, πιο ογκώδη και πιο εντυπωσιακή μυϊκή μάζα.

Διαβάστηκε 1381 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 08:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διατροφικά Συμπληρώματα Για Άσκηση-Ενδυνάμωση
TOP